In het middelbaar beroepsonderwijs

Nieuw

bijgewerkt op 16 juni 2021

Op deze pagina vind je een overzicht van recent toegevoegde informatie op mbo.lesopafstand.nl en van actualiteiten, nieuwe publicaties of hulpmiddelen die we graag extra onder de aandacht willen brengen.

Kijk voor aankomende bijeenkomsten rond blended- en afstandsonderwijs in het mbo op de pagina Bijeenkomsten.

Het practoraat Onderwijs Online

Het Practoraat Onderwijs Online, verbonden aan het Hoornbeeck College, richt zich op de goede didactische inzet van digitale middelen in de les, houdt de ontwikkelingen binnen het thema ‘Onderwijs en ICT’ bij en experimenteert met de nieuwste technieken. In het kader van mbo.lesopafstand.nl deelt het practoraat een aantal relevante publicaties, bekijk ze bij Practoraten!

Samenwerken in Wikiwijs

In Wikiwijs Maken kun je samenwerken. Dat betekent dat je als groep toegang hebt tot een ontwikkelomgeving waarin je gemakkelijk samen lesmateriaal maakt. Naast teksten, afbeeldingen en links kun je ook video’s embedden, audiobestanden toevoegen en interactieve oefeningen maken. Je kunt binnen je vak, opleiding of instelling samenwerken maar ook met collega’s vanuit andere instellingen. Meer weten? Lees verder bij Samenwerken en communiceren.

Vernieuwde website mbo.lesopafstand.nl

De ontwikkelingen rond blended- en afstandsonderwijs staan al lang niet meer in de kinderschoenen in het mbo. De coronacrisis heeft hierbij vooral voor een stroomversnelling gezorgd. Om hierop in te springen werd al snel na het begin van de pandemie de website mbo.lestopafstand.nl gelanceerd. De website was vooral bedoeld om het mbo te ondersteunen bij de plotse overschakeling naar volledig lesgeven op afstand.

Inmiddels volgen studenten onderwijs vanuit huis gecombineerd met les op locatie en heeft de sector veel kennis opgedaan over zowel blended- als afstandsonderwijs. Om deze nieuwe situatie optimaal en toekomstbestendig te ondersteunen is de website mbo.lestopafstand.nl grondige geupdate. Door de vernieuwing vinden zowel docenten als ondersteuners er niet alleen alles over lesgeven op afstand, maar ook over blended onderwijs. 

Wat vind je op de nieuwe website?

De nieuwe website vormt zo het startpunt voor alles vragen rond blended- en afstandsonderwijs in het mbo!

Terug